Grootschalig onderzoek naar wietkwekers in Brabant liep stuk door verraad politiemol Mark M.

1 december 2015 om 18:20
nl
Een grootschalig onderzoek naar wietkwekers in Brabant en Limburg is stukgelopen doordat er vertrouwelijke informatie door politiemol Mark M. werd uitgelekt. De hoofdverdachte in het corruptieschandaal bij de politie deed zaken met de georganiseerde hennepteelt in het zuiden van het land.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Dat melden bronnen rond de corruptieverdachte aan EenVandaag. De opgepakte politieman was volgens een zakenrelatie ook zelf actief in de hennepteelt.
ZIE OOK: 'Politiemol Mark M. verkocht informatie voor 250 euro per maand door'
Politie-inval in kwekerijIn het onderzoek dat door M. zou zijn doorgespeeld, haalden hennepkwekers kort voor een politie-inval alle spullen weg uit de kwekerij. De politie bleef daardoor met lege handen achter. Er wordt nu onderzocht of de politiemol hier inderdaad verantwoordelijk voor is geweest.
De ex-agent heeft volgens de laatste informatie duizenden pagina's geheime recherche-informatie uit tientallen strafrechtelijke onderzoeken verkocht aan criminelen.
ZIE OOK: 'Inval was kwestie van tijd', afnemer van informatie politiemol Mark M. is autohandelaar Berry S.
ReconstructieUit een reconstructie blijkt dat binnen de politie al langer twijfels waren over de reputatie van M., nog voordat hij aan de slag ging bij de Nationale Recherche waar hij toegang kreeg tot geheime informatie. Ook nadat hij werd overgeplaatst naar de verkeerspolitie hield hij toegang tot de recherchesystemen.
In de jaren dat hij bij de politie zijn gang kon gaan kopieerde Mark M. duizenden pagina's vertrouwelijke onderzoeksinformatie uit het politiesysteem. Hij verkocht de informatie via mail en op USB-sticks aan derden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.