Burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel stapt op

2 december 2015 om 07:01
nl
Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven heeft dinsdagavond in een ingelaste persconferentie aangekondigd dat hij per 1 september 2016 zal stoppen. Officieel loopt zijn termijn tot 2020.
Profielfoto van Vaessen Emile
Geschreven door
Vaessen Emile

In de verklaring laat Van Gijzel weten dat hij al eerder bij zijn herbenoeming had aangegeven dat hij zijn tweede termijn niet volledig vol zou maken.
Nieuwe uitdagingVan Gijzel vertelt dat hij nu zijn vertrek aankondigt, omdat 'ik na mijn burgemeesterschap van Eindhoven graag mijn werkzame leven met een mooie nieuwe uitdaging wil voortzetten'.
"Wat dat zal zijn weet ik op dit moment nog niet", aldus Van Gijzel. "De komende periode geeft mij de gelegenheid me daar nader op te oriënteren."
ZIE OOK: Rob van Gijzel, een greep uit acht jaar burgemeesterschap
Tweede termijn niet afgemaaktRob van Gijzel is nu bijna acht jaar burgemeester van Eindhoven. In 2014 werd hij herkozen voor een tweede termijn. Voordat Van Gijzel burgemeester werd in Eindhoven was hij, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA.
[tweet:body:https://twitter.com/rvangijzel/status/671766012191227905]In 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Van Gijzel wil dat zijn opvolger ruim op tijd is ingewerkt op moment dat in 2018 nieuwe raadsleden en wethouders aantreden.
Stad om trots op te zijnVan Gijzel ziet zijn mededeling niet als afscheid. Hij wil de komende maanden met volle kracht verder bouwen aan Eindhoven, een stad met een profiel om trots op te zijn.
ZIE OOK: Eindhovense raadsleden: 'Van Gijzel heeft Eindhoven nationaal en internationaal op de kaart gezet'
"Dat doet me deugd, ik kreeg een staande ovatie van de raadsleden terwijl ik hier nog negen maanden zit", vertelde Van Gijzel over de reactie van de gemeenteraad van Eindhoven. "Dan is het moment van gaan ook goed, dat mensen niet zeggen, we zijn blij dat ie vertrekt."
[youtube:body:https://youtu.be/8H8E82raOPI]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.