Video

Idee van Helmondse politicus voor mensen in de bijstand: ‘adopteer’ een vluchteling

1 december 2015 om 20:27
nl
Mensen met een bijstandsuitkering zouden als tegenprestatie vluchtelingen kunnen helpen bij het wegwijs maken in de stad of het dorp waar zij verblijven. Het is een idee van de jonge GroenLinks-politicus Thomas Tuerlings uit Helmond. Het idee lanceerde hij recent op een plaatselijk weblog onder de noemer 'adopteer' een vluchteling.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Als bijstandsgerechtigde heb je ook de wettelijke plicht om een tegenprestatie te leveren voor het geld dat je krijgt. Tuerlings wil in Helmond die wettelijke tegenprestatie inzetten om vluchtelingen te helpen.
Na de publicatie van zijn plannen op de weblog van Helmond kreeg hij bakken met stront over zich heen. 'Je bent hersenloos, TBS met dwangverpleging voor deze jongen, onrealistisch, idioot en … je bent een mafklapper', waren slechts een paar van de fijne genuanceerde reacties.
Negatieve reacties"De negatieve reacties hebben me wel laten nadenken dat het echt heel gevoelig ligt. Maar ik voel niet persoonlijk aangevallen." Op ons verzoek leest hij nog een reactie voor. "Liever wandelen met een vluchteling dan werken voor je uitkering. Dat moet een Helmonder toch wel aanstaan."
"Je probeert twee kwetsbare groepen bij elkaar te brengen, je probeert vriendschappen te  creëren. Ik zie niet in wat daar nou fout aan is."
Roept u maar We leggen Thomas de keuze voor om de reactieknop bij dit artikel uit te zetten of om dat ding te laten aanstaan. Bij het knopje 'aan' kunnen alle boze en genuanceerde mensen reageren op zijn voorstel. "Laat de reacties maar openstaan", zegt hij.
Nog één keer zijn voorstel, mensen met een bijstandsuitkering zouden als tegenprestatie voor die uitkering, vluchtelingen kunnen helpen bij het wegwijs maken in stad op dorp waar zij verblijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.