Video

Melissa (12) schrijft boek over Joegoslavische vluchteling: 'Het schrijven was soms heftig'

17 november 2016 om 23:02
nl
Ze is pas 12 jaar maar mag zichzelf nu al een schrijfster noemen. Melissa van Lijssel uit Deurne bracht een boek uit met het verhaal over een vrouw die moet vluchten uit het door oorlog getroffen Joegoslavië. Het is een waargebeurd verhaal. "Soms vond ik het wel moeilijk om het verhaal te schrijven. Sommige stukken zijn heel heftig."
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

In een jaar tijd kreeg de jonge schrijfster het verhaal op papier. "Het is gewoon vanzelf gegaan", legt ze uit. "Ik had namelijk al een verhaal en dan hoef je het eigenlijk alleen nog maar te tikken."
'Het intresseerde me'Het waargebeurde verhaal is van een bekende die Melissa al haar hele leven kent. "We zaten op mijn kamer te kletsen en toen vertelde ze me dit verhaal en dacht ik, ik ga hier een boek over schrijven", vertelt Melissa. "Het interesseerde me heel erg en het is gewoon ook heel erg wat er is gebeurd."
Het boek Een leven vol verdriet gaat over Alice die moet vluchten uit Joegoslavië. Het is daar namelijk oorlog. Ze komt naar Nederland en maakt hier vervolgens hele heftige dingen mee. Maar wat die heftige dingen zijn, wil Melissa niet zeggen. "Ik wil niet teveel verklappen, de mensen moeten het boek maar gewoon kopen."
Bestellingen tot in GroningenEn die verkoop gaat al aardig. Bibliotheken vanuit het hele land bestellen het boek. Zelfs de bibliotheek in Groningen wil het boek graag hebben. Maar dat is nog niet alles. "Het boek komt ook in de mediatheek op mijn school te staan", laat de trotste schrijfster weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.