Eindhovense raadsleden: ‘Van Gijzel heeft Eindhoven nationaal en internationaal op de kaart gezet’ - Omroep Brabant

Eindhovense raadsleden: ‘Van Gijzel heeft Eindhoven nationaal en internationaal op de kaart gezet’

1 december 2015 om 23:10
nl
Een echte ambassadeur voor de stad. Die woorden vallen steeds weer als aan de leden van de gemeenteraad wordt gevraagd wat burgemeester Rob van Gijzel voor Eindhoven heeft betekend.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Dat Rob van Gijzel zijn tweede termijn als burgemeester niet zou volmaken, was al bekend. Dinsdagavond kondigde hij zijn vertrek per 1 september 2016 aan.
Traantje gelatenToch kwam die mededeling binnen bij sommige gemeenteraadsleden. “Ik heb er een traantje om gelaten”, bekent Karin Wacht van het CDA. “Ik heb veel met hem samengewerkt. Het is een slimme man die zijn eigen koers volgde en goed in de gaten had wat er belangrijk was voor de stad.”
Dré Rennenberg van het Ouderen Appèl noemt Van Gijzel in een adem met de inmiddels overleden oud-burgemeester Rein Welschen. “Rob was net iets minder een burgervader voor de stad dan Rein, maar hij heeft de stad wel op de wereldkaart gezet”, zegt de nestor van de Eindhovense gemeenteraad.
Profiel van de stadOok Rik Thijs van GroenLinks onderstreept de missie van Van Gijzel: :”Hij had de drang om het profiel van de stad en de regio in het buitenland uit te dragen. Verder vond ik hem tijdens informele bijeenkomsten goed benaderbaar”, zegt Thijs.
Brok in de keel“Het ambassadeurschap voor de stad komt uit zijn tenen”, zegt Miek Verhees van de PvdA. ‘Hij was veel op stap om onze stad in het buitenland op de kaart te zetten. En dat is hem bijzonder goed gelukt. Hij was iets minder een echte burgervader. Aan de andere kant kon hij bij herdenkingen op het 18 Septemberplein prachtig speechen. Daar kreeg ik een brok van in mijn keel. Een perfecte opvolger? Geen idee, je zult hem maar moeten opvolgen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.