IJsbaan Eindhoven in commerciële handen scheelt vijf ton per jaar volgens onderzoekers

2 december 2015 om 10:51
nl
Wanneer niet de gemeente, maar een commerciële partij het IJssportcentrum in Eindhoven gaat runnen, scheelt dit vijf ton per jaar. Het huidige tekort van ruim 1,1 miljoen per jaar zou dan vijf ton lager uitvallen, zo concludeert een speciale werkgroep die heeft onderzocht of de ijsbaan in Eindhoven levensvatbaar is.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De werkgroep concludeert met een ‘volmondig ja’ dat een verantwoorde exploitatie van de ijsbaan mogelijk is. “Ondernemerschap, gastheerschap en beleving vereisen hiervoor een zeer, zeer stevige impuls”, aldus het rapport dat dinsdagavond door de werkgroep werd gepresenteerd.
Volgens het rapport van de werkgroep, het Regieteam IJssportcentrum Eindhoven, willen ook de verschillende ijsclubs dat de ijsbaan wordt losgekoppeld van de gemeente. Zij zien het meest in een stichting als beheerder van de ijsbaan.
Dreigende sluitingHet college van burgemeester en wethouders wilde de ijsbaan op 1 juli 2016 sluiten omdat open houden te veel geld kost. B en W willen het geld liever besteden aan andere, vooral moderne hippe sporten.
Tegen de dreigende sluiting was veel protest, vooral van schaatsliefhebbers. Bedrijven en organisaties steunden het protest en boden hulp aan. Dat leidde ertoe dat de gemeenteraad dit onderzoek afdwong naar de bestaansmogelijkheden van de ijsbaan.
Gemeenteraad moet beslissenHet advies van de speciale werkgroep wordt op 8 december besproken in een commissievergadering. In februari zal er dan een besluit van de gemeenteraad over de toekomst van de ijsbaan moeten volgen.
B en W laten woensdag weten ruimte te zien om met een lagere gemeentelijke bijdrage het ijssportcentrum in het maatschappelijk belang in stand te houden. Dit zou echter niet in het beheer van de gemeente moeten gebeuren.
ParticulierenDinsdag kwam overigens naar buiten dat twee ondernemers serieuze plannen hebben om de ijsbaan in Eindhoven zelf te exploiteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.