Video

Slachtoffer ramkraak in Vught verbijsterd: 'Ik dacht: via de stoep kunnen ze nooit komen'

18 november 2016 om 15:05 • Aangepast 21 november 2020 om 05:57
nl
Op kledingwinkel Zoetelief in Vught is in de nacht van donderdag op vrijdag een ramkraak gepleegd. Winkeleigenaar Mario Luiken is stomverbaasd. Hij heeft donderdag nog grote bloembakken voor de gevel laten plaatsen en had niet verwacht dat criminelen daar voorbij zouden kunnen komen. Er is veel dure merkkleding meegenomen.
Profielfoto van van der Meer Christel, de Schipper Eva
Geschreven door
van der Meer Christel, de Schipper Eva

De ramkraak op de winkel aan het Marktveld levert verbaasde blikken op van voorbijgangers, vanwege de twee flinke bloembakken voor de winkel.
Bloembakken gisteren geplaatst“Die bloembakken zijn toevallig gisteren geplaatst. Ik had ook gedacht: via de stoep kunnen ze nooit komen...”, vertelt eigenaar Mario Luiken.
“Maar toch op één of andere manier de auto dwars zetten, misschien met een paal of zo vanuit de auto of vanaf de trekhaak of iets dergelijks d’r in geramd op een of andere manier.”

Wachten op privacy instellingen...

Hoop geweld en herrieDe ramkraak op Zoetelief vond rond halfdrie plaats. De politie gaat ervanuit dat dit 'vermoedelijk met een hoop geweld en herrie is gegaan', zo is te lezen op Facebook. Het rolluik staat namelijk helemaal krom.
“Het is een ravage.”  Luikens kledingwinkel ligt vol kleding en glas. “Het is vreselijk wat er gebeurd is,” vervolgt hij. “Vannacht om halfdrie hebben ze een ramkraak ingezet, de voordeur ingeslagen. Een rolluik wat daar achter zat hebben ze helemaal naar binnen geramd gewoon. Ze zijn door een kier van dertig, veertig centimeter gekropen en daardoor hebben ze alles mee naar buiten gesleept. “ De dieven hebben veel kleding meegenomen, voornamelijk merkkleding. Om hoeveel kleding het gaat is nog niet helemaal duidelijk.
De rolluiken worden al gerepareerd en later de eigenaar hoopt vrijdag nog een nooddeur te kunnen plaatsen.

Wachten op privacy instellingen...

Niemand aangehoudenEr is nog niemand aangehouden voor de inbraak. De technische recherche doet later op de dag onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.