'Apparaatjes met criminele info', observatieteams getuige van overdrachten politiemol Mark M.

2 december 2015 om 11:01
nl
Observatieteams van de politie hebben twee keer een ontmoeting gezien tussen politiemol Mark M. uit Weert en de vermoedelijke tussenpersoon Mark S. (45) uit Eindhoven.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Dat melden de kranten Limburgs Dagblad en De Limburger op basis van bronnen die dicht bij het onderzoek staan. Justitie verdenkt Mark M. van corruptie, witwassen van geld en van omkoping.
Rechercheurs die M. in de gaten hielden, zouden hebben gezien dat M. in de regio Eindhoven 'apparaatjes' overhandigde aan de Eindhovense S. Justitie denkt dat op die apparaatjes gestolen criminele informatie stond. M. had jarenlang toegang tot geheime informatie en verkocht deze informatie aan mensen in het criminele circuit.
No Surrender, wiethandelaren en xtc-dealersM. werkte bij de Landelijke Eenheid in Son. Volgens NRC Handelsblad runde hij een abonnementsdienst voor criminele informatie en voor 250 euro per maand werd die informatie doorverkocht. Op de klantenlijst stonden onder meer wiethandelaren in de regio Eindhoven, voormannen van motorclub No Surrender en een xtc-handelaar uit Breda.
Het informatieschandaal leidde tot veel onrust bij de politie. M. was niet door de screening van de AIVD gekomen, maar de politie heeft zijn inlogcodes niet geblokkeerd. De politie zou nu bij ieder geweldsdelict onderzoeken in hoeverre er een verband is met de informatie die M. heeft doorgespeeld. Dat zou ook zijn gebeurd na de ontploffing in Breda in november, die gruwelijke gevolgen had.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.