René Schuurmans gaat de deuren langs voor de voedselbank

2 december 2015 om 18:24
nl
We kennen hem als de vrolijke zanger van liedjes als ‘Laat de zon in je hart’ en ‘Als ik haar zie’. Maar we kennen hem ook als de zanger die zich al twee jaar inzet voor de Voedselbankactie van Omroep Brabant. “Ik vind het heerlijk om iedere dag wat anders te kunnen eten, ook dat ik zelf kan kiezen, maar dat geldt niet voor iedereen helaas,” zegt René Schuurmans.
Profielfoto van de Jong Arianne
Geschreven door
de Jong Arianne

Met een kopje koffie aan de keukentafel in Huize Schuurmans blijkt al snel dat hij en zijn vrouw Monic betrokken zijn bij wat er buiten hun prachtige huisje gebeurt. “Het is zo goed dat de voedselbank bestaat. Daarom vind ik het ook echt geen probleem om mee te helpen met jullie actie.”
Langs de huizen voor voedselAls we langs de deuren trekken in zijn Den Dungen komen we natuurlijk al snel bekenden tegen: “Ha Bianc, hoe is het met de verkering?”, valt René met de deur in huis.
De dame in kwestie gilt het uit en weet niet of ze moet lachen of zich moet schamen of een combinatie van beiden. “Jezus, René, jij weet ook wel weer ergens binnen te komen!”, reageert Bianca opgelaten.
Waar René komt is het feestMet een volle tas verlaten we het huis van de vrijgezelle jongedame op weg naar de enige benzinepomp die Den Dungen rijk is.“Ik kom nu niet tanken hoor", licht René zijn bezoek toe, "we zijn bezig met voedsel in te zamelen voor de voedselbank.” Ook daar wordt de tas volgeladen, maar wordt er vooral ook gelachen. Waar René komt, is het feest.
“Ik hoop dat iedereen veel gaat geven voor de voedselbankactie van 7 tot en met 18 december en dat het een nog groter succes wordt dan het afgelopen jaar", besluit René ons bezoek. “Ik blijf mijn best doen voor iedereen die het nodig heeft.”
Lees alles over onze actie Samen voor de Voedselbank op omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.