Opvanginstellingen in de fout: vrouw dood op straat in Eindhoven - Omroep Brabant

Opvanginstellingen in de fout: vrouw dood op straat in Eindhoven

2 december 2015 om 13:08
nl
Twee opvanginstellingen in Eindhoven hebben eerder dit jaar meerdere fouten gemaakt bij de hulp aan een 33-jarige vrouw. Zij belandde hierdoor op straat. De volgende morgen werd ze dood gevonden. Dit staat te lezen in een onderzoek naar de gebeurtenissen rond het overlijden van de vrouw op 2 juni.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De vrouw werd begin juni dood gevonden op een steenworp afstand van de nachtopvang, die haar de toegang had geweigerd. De GGD's Hart voor Brabant en West-Brabant hebben haar overlijden in opdracht van de gemeente Eindhoven onderzocht.
In het woensdag verschenen rapport constateren zij dat het is misgegaan bij de overdracht tussen de twee opvanginstellingen.
Medewerkers  niet op de hoogteDe vrouw gedroeg zich 's avonds agressief in het Domushuis van het Leger des Heils. Daarom werd ze doorgestuurd naar de tijdelijke nachtopvang aan de Mathildelaan. Daar kwam de vrouw pas na middernacht aan. Ze had gedronken. En op dat moment waren de medewerkers, die wel op de hoogte waren van haar komst, al afgelost.
De mensen in de nachtdienst waren niet op de hoogte en weigerden haar. Ook de politie hielp de vrouw niet toen ze daar aanklopte.
'Overleg over verbeterpunten'De gemeente Eindhoven overlegt volgens het rapport volgende week met de betrokken instanties over 'verbeterpunten'.
In het Eindhovens Dagblad van woensdag reageert de moeder van de vrouw op het rapport. "Ze hebben mijn dochter aan haar lot overgelaten", zegt ze in de krant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.