Onrust bij Willem II, vanavond lijmpoging tijdens extra ingelaste vergadering in Tilburg

2 december 2015 om 15:19
nl
Zelfs bij het ogenschijnlijk immer rustige Willem II is nu de vuile was op straat komen te liggen. In een speciaal ingelaste bestuursvergadering, vanavond, hoopt de club de rijen weer te kunnen sluiten. Dit nadat de langdurige impasse tussen de directie en het technisch kader een kookpunt heeft bereikt. Het verschil van inzicht tussen de twee kampen is immens.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

Het technische kader en de directie verschillen onder andere van mening over het beschikbare transferbudget.
De mensen met de voeten op het gras, waaronder hoofdcoach Jurgen Streppel, willen de selectie in de winterstop gericht versterken om de kans op degradatie naar de Jupiler League zo klein mogelijk te houden. De mensen op het pluche, aangevoerd door algemeen directeur Berry van Gool, wijzen echter naar het negatieve eigen vermogen van Willem II. Die schuld, nu lager dan een miljoen euro, moet eerst weggewerkt worden. Bovendien is de oud-bankier niet vergeten dat de club nog geen vijf jaar geleden op de rand van een faillissement stond. Van Gool ziet het kapitaal liever op de bank dan op het veld.
Winst in 2014 en 2015Het stak het technisch hart van de club deze zomer ze met zo weinig middelen de markt op moesten. Daarbij werd ook gewezen naar de drie ton winst die Willem II vorig seizoen behaalde.
De winst van dit seizoen lijkt zelfs nog hoger uit te gaan vallen, door de transfer van voormalig jeugdspeler Virgil van Dijk van Celtic naar Southampton en door de tonnen die de bekerwedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip gaat opleveren. Bovendien krijgt de club ook nog een vergoeding, omdat spits Adam Nemec met Slowakije een EK gaat spelen
Zorgen over sportieve belangenHet technisch kader wil nu de volgende transferperiode nadert graag een kwaliteitsinjectie zien bij de club die zaterdag na de zege op FC Twente (1-3) weliswaar naar een vijftiende en dus veilige plaats op de ranglijst is geklommen. Met gerichte aanwinsten kan Streppel de ploeg sneller in veilige haven loodsen. Toch houdt Berry van Gool liever de hand op de knip. Streppel maakt zich ondertussen zorgen over de sportieve belangen.
De coach, die Willem II tot twee keer toe terug naar de eredivisie bracht en de onvoorwaardelijke steun van de supporters geniet, meent een realistisch plan te hebben waarbij hij benadrukt dat Willem II niet weer in een financieel moeras verzeild raakt.
LijmpogingDe tweespalt op het kantoor heeft ondertussen tot een verstoorde arbeidsrelatie geleid. De Tilburgers hopen vanavond in het stadion de plooien glad te strijken en de boel te lijmen. Of dat lukt. Of één of meerdere werknemers verbinden conclusies aan het verloop van vanavond.
Het laatste gebeurde al eerder. Mark van Boekel, voorzitter van een verdeelde Raad van Commissarissen en adept van Jurgen Streppel, liet in september al weten dat hij zou stoppen bij Willem II.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.