Video

Twee grote parkeerplaatsen langs A67 sluiten, vrachtwagenchauffeurs niet blij

2 december 2015 om 21:34
nl
Rijkswaterstaat wil af van twee grote parkeerplaatsen voor vrachtwagens langs de drukke snelweg A67. De parkeerterreinen bij Nobis Asten en bij de afrit Hapert gaan volgend voorjaar dicht. Rijkswaterstaat wil dat de chauffeurs op betaalde parkeerplaatsen gaan staan.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Transport en logistiek Nederland waarschuwt voor levensgevaarlijke situaties door het enorme gebrek aan parkeerplaatsen. "Chauffeurs willen niet betalen voor parkeerplaatsen en gaan dan bijvoorbeeld op de vluchtstrook staan", zegt een woordvoerder.
Zo duur nou ook weer nietOp de parkeerplaats bij motel Nobis staan vooral vrachtwagens uit Oost-Europa. Er is ook een betaald en bewaakt gedeelte, maar dat is vrijwel leeg. "Chauffeurs willen niet betalen, ze denken dat het te duur is, maar ze betalen maar vijftig cent per uur", zegt een medewerker van de truckstop.
Een chauffeur uit Drenthe heeft net zijn auto geparkeerd in Asten, om een bakje koffie te drinken. Volgens hem is er na acht uur 's avonds geen parkeerplek meer te vinden langs de snelwegen. "Van dit soort plekken zouden er juist meer moeten zijn in de plaats van minder."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.