Klachtenregen over huishoudelijke hulp: ombudsman start onderzoek

2 december 2015 om 16:04
nl
De Nationale ombudsman gaat onderzoeken hoe gemeenten mensen informeren over de eigen bijdrage van thuishulp. Er komt een onderzoek vanwege de klachtenregen van mensen die zorg nodig hebben en slechte informatie krijgen.
Profielfoto van van de Griendt Jolien
Geschreven door
van de Griendt Jolien

>>> Vertel ons jouw verhaal bij het Poetsmeldpunt<<<
Volgens de ombudsman voelen veel mensen die hulp nodig hebben zich overvallen, als ze horen hoeveel ze moeten gaan betalen. Hoe hoog de eigen bijdrage is, hangt af van je situatie en van het beleid van je gemeente.
Omroep Brabant besteedt deze week aandacht aan huishoudelijke hulp tijdens de Week van de Ouderenzorg. Uit ons onderzoek in samenwerking met KBO-Brabant bleek ook dat de verschillen tussen regelingen in Brabantse gemeenten enorm zijn.
OnderzoekDe ombudsman stelt de gemeenten nu vragen over hoe ze hun inwoners informeren over de regels. Sinds het begin van dit jaar moeten mensen voor ondersteuning van huishoudelijke hulp aankloppen bij de gemeente. Omdat de gemeenten moeten wennen aan hun nieuwe taken, ging het afgelopen jaar veel mis.
LEES OOK: Gemeenten laten miljoenen aan subsidie hulpbehoevende ouderen liggen
De ombudsman verwacht het onderzoek in het voorjaar van 2016 af te ronden. Heb jij ook te maken met huishoudelijke hulp in jouw gemeente? Krijgen je ouders of opa en oma nog hulp? We zijn benieuwd naar je verhaal!
Laat van je horen bij ons Poetsmeldpunt. KBO-Brabant gaat met de resultaten aan de slag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.