Brabant pakt leegstand ter grootte van 2000 voetbalvelden aan met hulp van studenten

2 december 2015 om 16:09
nl
Leegstand is een groot probleem in Brabant. Als er niet iets verandert, staat er over een paar jaar elf miljoen vierkante meter leeg in onze provincie. Dat zijn tweeduizend voetbalvelden en dat is dus erg veel loze ruimte. In samenwerking met Fontys wil de Provincie Brabant die leegstand gaan aanpakken.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

“Dat los je niet even op, het is iets van de lange adem”, realiseert een woordvoerder van de provincie zich ook. Daarom wordt er ook juist gekeken naar de lange adem. “Er is al heel veel kennis en expertise en dat willen we samen brengen zodat we in de toekomst andere keuzes kunnen maken.”
Kenniscentrum moet informatie samenbrengenDaarvoor wordt er een kenniscentrum ontwikkeld waarin informatie over leegstand wordt samengebracht. De aanpak van de provincie richt zich onder andere op bedrijventerreinen, boerderijen, winkels, kantoren en erfgoed. “Met dat kenniscentrum kunnen we betere afspraken maken over wat er waar gedaan wordt.”
De rol van Fontys wordt een praktische. Lector Cees-Jan Pen gaat samen met studenten en docenten een aantal concrete cases behandelen. Ze gaan onderzoeken en brengen vervolgens advies uit.
“Een mooie kans om talentvolle jonge mensen, de friskijkers en probleemeigenaren van de toekomst, te betrekken bij maatschappelijke opgaven”, zegt Pen. Studenten en docenten doen bijvoorbeeld analyses van experimenten in meerdere Brabantse gemeenten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.