Hoogspanningslijn in Midden- en West-Brabant kan deels ondergronds, meldt minister Kamp

2 december 2015 om 19:25
nl
Een deel van de 380 kV-hoogspanningslijn die in Midden- en West-Brabant moet komen, kan ondergronds worden aangelegd. Maar dit traject mag niet langer dan tien kilometer worden. Dit, omdat er in binnen- én buitenland te weinig ervaring is opgedaan met ondergrondse bekabeling over een nog grotere afstand.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Minister Henk Kamp van Economische Zaken schrijft dit aan de Tweede Kamer. Hij verwacht in het derde kwartaal van 2016 met een voorkeursalternatief te komen voor de verbinding tussen het Zeeuwse Rilland en Tilburg. Het plan moet een betrouwbaar stroomnet voor de toekomst opleveren en een eind maken aan diverse urgente knelpunten.
'Niet in mijn buurt'Kamps baseert zijn conclusie over de ondergrondse aanleg op een onderzoek van netbeheerder TenneT. Hij kan zich goed voorstellen dat er weinig mensen zijn die een hoogspanningsverbinding in de buurt willen hebben.
Ook zegt de bewindsman dat hij met waardering kennis heeft genomen van, zoals Kamp dat zegt, verschillende, goed onderbouwde alternatieven. Hij heeft dinsdag regionale bestuurders gesproken en afspraken gemaakt over de vervolgstappen om te komen tot een optimaal tracé.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.