Rechter buigt zich over van moord verdachte ‘Satudarah-militair’ Gianiro S.

2 december 2015 om 19:46
nl
De advocaten van de geschorste Defensiemedewerker Gianiro S. hebben bij de rechtbank een verzoek ingediend om de strafrechtelijke vervolging van hun cliënt onmiddellijk stop te zetten. Alleen als het Satudarah-lid niet meer verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Rudi Schouten (28), kan hij weer aan de slag bij Defensie.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Naar verluidt buigt de rechter zich nog deze maand over het moordonderzoek waarbij in totaal vijf Satudarah-leden verdacht worden van betrokkenheid bij de bizarre moord op Schouten in april. Opmerkelijk is dat één van hen, Gianiro S., ondertussen al jarenlang in dienst is bij Defensie, zo onthulde Omroep Brabant.
Persoonlijke belangenS. mag weer in dienst treden bij Defensie als hij niet meer als verdachte wordt aangemerkt. “Er zijn dus persoonlijke belangen bij gemoeid”, zegt Erik Thomas, clubadvocaat van Satudarah. “We verwachten dat de rechter de vervolging definitief stopzet. Onze cliënt werd na drie dagen alweer vrijgelaten. Er zijn verder ook geen signalen dat hij er ook maar iets mee te maken heeft.”
ZIE OOK: Geschorste militair Gianiro S. kan zo weer aan de bak: chefs zijn tevreden over Satudarah-lid
Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Zeeland West-Brabant blijft S. voorlopig gewoon verdachte in de zaak. “We verdenken hem nog steeds van betrokkenheid bij de moord en voor zover het er nu naar uitziet komt daar voorlopig geen verandering in.”
Deze maand uitsluitsel?Inmiddels zou ook Defensie bij het Openbaar Ministerie er op hebben aangedrongen om meer duidelijkheid te geven over de huidige stand van zaken. Het Ministerie van Defensie doet inhoudelijk geen uitspraken over het functioneren van Gianiro S. 'omdat het een lopende strafzaak betreft'.
S.' raadsman Michael Ruperti hoopt dat S. deze maand nog zijn werkzaamheden bij Defensie kan hervatten. De schorsing van S. bij Defensie zou niets te maken met het Satudarah-lidmaatschap. Op grond daarvan mag Defensie geen medewerkers ontslaan omdat Satudarah niet als criminele organisatie te boek staat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.