Schijndelse ouders durven dochter geen Isis meer te noemen en willen naam kind veranderen

3 december 2015 om 07:21
nl
Ouders uit Schijndel willen officieel de naam van hun 5-jarige dochter Isis veranderen. De naam zou te veel doen denken aan de extremistische terreurbeweging en dus ook negatieve gevoelens oproepen.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Zelfs zoiets als het noemen van de naam van haar dochter vindt moeder Dorinda Jansen uit Schijndel tegenwoordig moeilijk. Dat biechtte ze woensdagavond op in RTL Late Night.
Nagekeken in pretparkEmotioneel vertelde Dorinda hoe ze pas in het Duitse pretpark Phantasialand was en Isis kwijt was. Ze begon te rennen en de naam van haar dochter te roepen. Op dat moment voelde het alsof anderen haar nakeken. "Toen zei mijn schoonmoeder: Dat moet je niet meer doen, dat moet je niet meer willen.'"
Als klap op de vuurpijl besloot Facebook onlangs iedereen met de naam Isis van de site te verwijderen. Alleen diegenen die kunnen aantonen dat ze niet verbonden zijn aan de terreurorganisatie, mogen weer op de site terugkomen. Voor Dorinda was dat hét signaal dat het zo niet meer langer kon.
Opgelucht om nieuwe naamDorinda en haar man noemen hun dochter sinds kort Isabella, een naam die ze samen met haar hebben uitgezocht. "Ik ben zo opgelucht dat ik ze gewoon kan roepen op straat", zo vertelde Dorinda woensdagavond eerlijk tegen RTL-presentator Humberto Tan.
Overigens is de naam van hun dochter nog niet officieel veranderd. Daarvoor moet een zaak bij de rechtbank worden gestart. Het kan een poos duren voor die achter de rug is en de nieuwe naam ook in de boeken definitief is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.