Boxtelaar Roel Bovendeert helpt Oranje-hockeyers naar halve finale World League

2 december 2015 om 18:32
Roel Bovendeert heeft de Oranje-hockeyers een plekje bezorgd in de halve finale van de World League Finals in India. Oranje won versloeg woensdag Canada met 2-0. De Boxtelaar nam de tweede treffer voor zijn rekening.
Profielfoto van Bekker Peter de
Bekker Peter de

Oranje slaagde er in Raipur onvoldoende in het vele balbezit van doelrijpe kansen te voorzien en besliste het duel pas vier minuten voor tijd definitief. Constantijn Jonker had Nederland na 25 minuten op een 1-0 voorsprong gebracht.
Nu AustraliëNederland bereikte in Raipur de kwartfinale als groepswinnaar, na overwinningen op Argentinië (3-2) en India (3-1) en een gelijkspel tegen Duitsland (0-0). Tegen Argentinië was Bovendeert ook al trefzeker.
Oranje stuit in de halve finale op wereldkampioen Australië, dat olympisch kampioen Duitsland met 4-1 versloeg. Nederland kan vrijdag wraak nemen voor de zeer pijnlijke 6-1 nederlaag van vorig jaar tijdens de WK-finale in Den Haag.