Vandaag in Brabant: Vught wordt een grote bouwput en is Isis een geaccepteerde naam?

3 december 2015 om 08:59
nl
Na tijden debatteren lijkt het eindelijk zover. Een meerderheid van de gemeenteraad in Vught is vóór verdieping van het huidige treinspoor. De raad kiest voor verdieping, omdat er meer treinen gaan rijden door de gemeente.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

LEES OOK: Megaverbouwing Vught: coalitie voor maximale verdieping spoor en N65[YouTube:body:https://youtu.be/BKkQ6DnKr1k]Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Het airboard, een soort kleine segway zonder stuur, is op de openbare weg verboden, dat weet de NOS. Het Eindhovense merk Oxboard bracht het vervoermiddel afgelopen mei in Nederland op de markt, wat betekent dit voor eigenaren van een Oxboard?
  • Vanaf vandaag rijdt voor het eerst de Flixbus door de provincie. Het is een soort 'langeafstandsbus' die vier keer per dag pendelt tussen Eindhoven en andere steden in het land.


Waar wordt over gepraat?

  • De 5-jarige Isis uit Schijndel krijgt misschien een andere naam. Haar ouders vinden de naam niet meer gepast omdat die teveel doet denken aan de extremistische terreurbeweging IS.
  • Brute aanhangerdieven hebben de politie op de hielen: een vrouw uit Baarle-Nassau raakte gewond aan haar been toen ze probeerde te voorkomen dat haar aanhanger werd gestolen. De dieven reden over haar heen.  
  • Was het passie? Is hij ervoor geboren? Allemaal niet het geval. Michael van Gerwen blijkt een hele andere reden te hebben gehad om darter te worden.


[Tweet:body:https://twitter.com/omroepbrabant/status/672040766965960708]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?


[YouTube:body:https://youtu.be/8YAzx4SCY_0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.