Flixbus gaat in première: eerste bus vanuit Eindhoven vertrokken - Omroep Brabant

Flixbus gaat in première: eerste bus vanuit Eindhoven vertrokken

3 december 2015 om 11:02
nl
Met vijf passagiers aan boord is donderdagochtend de eerste Flixbus vanuit Eindhoven vertrokken naar Groningen. De bus rijdt tussen steden die geen rechtstreekse treinverbinding hebben. In Brabant gaat het om de trajecten tussen Eindhoven en Groningen, Eindhoven en Enschede en Den Bosch en Rotterdam.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

De snelbus naar Groningen vertrok om klokslag halfacht. "Ik wilde wel eens uitproberen hoe het is", zei één van de vroege passagiers. Hij gaat op familiebezoek. "Normaal gesproken ga ik met de trein, maar dan moet ik in Utrecht overstappen en dit gaat rechtstreeks."
Retourtje Groningen voor 2 euroTwee scholieren benutten hun vrije dag voor deze allereerste intercitybusreis. "Het is een primeur voor Nederland, dus dat wilden we graag uitproberen. Het is beter dan thuis op de bank hangen."  
Voor de eerste reizigers was er nog een extra reden om donderdag in te stappen. "We betalen maar 2 euro voor een retourtje dus dat is bijna voor niks." Dat tarief geldt alleen op de eerste dag. Hierna kosten tickets gemiddeld 9 euro.
LEES OOK: Busbedrijf Flixbus wil graag hip zijn
De snelbusdiensten vanaf Eindhoven rijden elk vier keer per dag. Een rit naar Groningen duurt 3,5 uur. De bus stopt alleen in enkele grote steden. Dat geeft een vroege reiziger in de Flixbus naar Enschede de mogelijkheid om in Hengelo uit te stappen. "Ik wil daar even rondkijken en dan doorreizen naar Groningen om van daaruit weer terug te reizen naar Eindhoven."
Flixbus verkocht voor de eerste dag van het intercitybusnetwerk ruim drieduizend tickets.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.