Video

Maxime Lestienne terug op trainingsveld PSV: 'Het gaat redelijk goed'

3 december 2015 om 10:54
nl
Maxime Lestienne heeft donderdag de training hervat bij PSV. De Belgische aanvaller probeert de draad weer op te pakken na een dramatische periode, waarin eerst zijn moeder en daarna ook zijn vader overleed. Lestienne hoopt in de belangrijke Champions league-wedstrijd tegen CSKA Moskou weer bij de selectie te zitten.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Lestienne ging na afloop van de training donderdag kort in op de moeilijke periode die hij doormaakt. "Het gaat redelijk goed met me. Natuurlijk is dit een heel moeilijke periode voor me. Ik denk heel veel aan mijn ouders. Maar ik probeer me ook weer te focussen op PSV, op presteren."
Lestienne kreeg de afgelopen weken veel steun van staf, spelers en fans. "Die reacties waren een grote steun voor me. Ik was continu in contact met de club, vooral met de staf."
De Belg zegt een 'paar dagen tot een week' nodig te hebben om weer terug te zijn op zijn oude niveau. Hij verwacht voor de wedstrijd tegen CSKA Moskou van dinsdag weer bij de selectie te zitten. "Ik hoop op wat speelminuten tegen Moskou."
Trainer Phillip Cocu zegt dat Lestienne alle steun en support krijgt van PSV. "We proberen hem de komende tijd de best mogelijke begeleiding te geven bij het verwerken van het verlies. Het is in ieder geval fijn om hem weer op het trainingsveld te zien en in ons midden te hebben."
Champions LeagueDe PSV-huurling kwam eind september in de Champions League tegen CSKA Moskou voor het laatst in actie. Een paar dagen later overleed plotseling zijn moeder. Lestienne (23) meldde zich eind oktober weer in Eindhoven, maar ging al snel terug naar België omdat de gezondheidssituatie van zijn zieke vader ook verslechterde. Fabian Lestienne overleed half november.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.