Ranomi Kromowidjojo naar finale 100 meter vrij EK zwemmen, ster NTC Eindhoven snelste in serie

3 december 2015 om 11:09
nl
Ranomi Kromowidjojo heeft zich donderdagochtend tijdens het EK kortebaanzwemmen in Israël als snelste geplaatst voor de halve finale van de 100 meter vrije slag. De zwemster van het NTC Eindhoven tikte aan na 51,80 seconden. Ze was de enige die onder de 52 seconden bleef.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

De Zweedse Sarah Sjöstrom was de op een na snelste. Zij finishte na 52,23 seconden. Femke Heemskerk werd vijfde. De halve finales worden later op de dag gezwommen.
Op de 4x50 wissel voor gemengde teams plaatste de Nederlandse equipe zich als derde voor de finale. Kromowidjojo zwom met Inge Dekker, Jesse Puts en Sebas van Lith, de tweede serie in: 1.40,12. In de andere serie waren Rusland (1.39,62) en Italië (1.39,83) iets sneller. De eindstrijd van het gemengde estafettenummer vormt donderdagavond het slotstuk van de tweede EK-dag.
BrzoskowskiKromowidjojo's ploeggenoot Maarten Brzoskowski drong donderdagochtend door tot de finale van de 200 meter vrije slag. De Eindhovenaar noteerde in de series de zevende tijd. Hij klokte een tijd van een minuut en 44,06 seconden.
Inge Dekker bereikte eenvoudig de halve finales van de 50 meter vlinderslag. Ze zwom de vierde tijd in de series. Zij tikte aan na 25,67 seconden. De Deense Jeanette Ottesen was de snelste.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.