PvdA wil geld zien van FIFA, 1,5 miljoen euro voor bidbook WK 2018 moet terug

3 december 2015 om 12:02
nl
De PvdA in Eindhoven wil de anderhalf miljoen euro die de gemeente heeft geïnvesteerd om het WK voetbal in 2018 naar de stad te halen terugvorderen van wereldvoetbalbond FIFA. De partij vroeg tijdens de behandeling van de jaarrekening, een halfjaar geleden, of er juridische stappen gezet gaan worden om het geld terug te halen. Omdat er een reactie vanuit het gemeentebestuur uitbleef, stuurde de PvdA donderdag een herinnering.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

De partij wil het geld terugvorderen van de FIFA vanwege de vermeende fraude binnen die organisatie. WK's zouden niet op zuivere wijze aan landen worden toebedeeld omdat bestuurders zouden zijn omgekocht.
Eindhoven speelstadHet WK voetbal van 2018 wordt niet in Nederland gehouden, maar in Rusland. Als dat wel zo was geweest, wilde Eindhoven een van de speelsteden worden. Om dat te bereiken moest een bidbook worden opgesteld waar uit bleek waarom die stad in aanmerking moest komen. Dat heeft de gemeente anderhalf miljoen euro gekost.
Dat geld moet terug, als het aan de PvdA ligt. "Sinds juni 2015 is het met betrekking tot de vermeende fraude binnen de FIFA niet stiller geworden, integendeel. Denk alleen al aan de recente schorsing van de heren Blatter en Platini", schrijft de partij in de herinnering aan het gemeentebestuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.