Net sluit zich rond Jan B.: justitie verdenkt hem van betrokkenheid bij moord op Freddy Janssen

3 december 2015 om 11:59
nl
Het Openbaar Ministerie heeft sterke aanwijzingen dat vermeend wapenhandelaar Jan B. betrokken is bij de moord op voormalig No Surrender-lid Freddy Janssen uit Valkenswaard. Dat bevestigt een woordvoerder aan Omroep Brabant. Volgens advocaat Brian de Pree is de 65-jarige beroepscrimineel in het slepende moordonderzoek twee keer verhoord door de politie.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Dat Jan B. officieel als verdachte is aangemerkt, is niet verrassend. Twee maanden na de vondst van het lichaam van Janssen werden de panden van de garagehouder doorzocht in het kader van het moordonderzoek. Dat gebeurde met flink machtsvertoon: zwaarbewapende agenten met automatische wapens bewaakten tijdens het onderzoek zijn loods en huis in Hulten, een opslagruimte in Den Hout en zijn huurhuis in Baarle-Hertog.
'Het loopt niet vast'Justitie hield maandenlang de kaken stijf op elkaar, maar bevestigt nu dat ze B. in het vizier heeft als betrokkene bij de moord. Volgens bronnen dreigt het onderzoek naar de gewelddadige dood vast te lopen, maar dat ontkent justitie met klem. “Wij hebben totaal niet het idee dat het vastloopt”, aldus een woordvoerder, die inhoudelijk weinig kan zeggen over het verloop van het onderzoek en de verhoren.
Het lichaam van Freddy Janssen werd begin juni in het Markkanaal in Den Hout gevonden. Of er bloedsporen of andere bewijzen zijn gevonden in de panden van Jan B. kan justitie bevestigen noch ontkennen. Mogelijk is het voormalige No Surrender-lid om het leven gebracht in de beruchte drugsloods in Hulten.
ZIE OOK: ‘We gaan door een hel’, vriendin vermoorde Freddy Janssen hoopt dat moordzaak snel wordt opgelost
Wapenonderzoek KipsatéVrijdag staan Jan B. en zijn ‘wapenmaatje’ Willem van H. opnieuw voor de rechtbank in Amsterdam op verdenking van wapenhandel op grote schaal. Zij worden ervan verdacht onder meer Kalasjnikovs te hebben geleverd aan een criminele Amsterdamse bende die onder leiding staat van Comert E, een Amsterdammer van Turkse komaf die in het criminele circuit ‘Nino’ wordt genoemd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.