'Roma-familie kocht panden van crimineel geld', justitie eist celstraffen

3 december 2015 om 13:56
nl
Het Openbaar Ministerie heeft donderdag celstraffen geëist tegen tien leden van de Roma-familie, die verdacht worden van grootschalige fraude. De straffen variëren van 3 tot 9 maanden cel. Justitie vermoedt dat de zigeunerfamilie geld 'bijeen heeft geroofd' met winkeldiefstallen, inbraken, pinpas- en uitkeringsfraude. De officier wil zeven huizen die op naam staan van de familie verbeurd verklaren.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Justitie denkt dat crimineel geld werd witgewassen via de stichting Huisvesting Roma. Via die stichting werd onder meer onroerend goed gekocht. De zaak kwam aan het rollen toen de Rabobank verdachte transacties meldde.
Justitie wil verschillende panden verkopen en gaat ook proberen crimineel vermogen af te pakken.
Reeks invallenDe zaak tegen de familie loopt al jaren. In april 2012 was er een grote reeks invallen in Den Bosch, Rosmalen en Heeswijk-Dinther. Op zeker negen plaatsen werden invallen gedaan in verband met het grootschalige fraude-onderzoek.
Tweehonderd medewerkers van politie en defensie vielen binnen en keerden tien huizen binnenstebuiten. Zes mannen, tussen de 19 en 54 jaar oud, werden in Rosmalen gearresteerd. De politie hield een 35-jarige vrouw en een 36-jarige man aan in Den Bosch. Ook in Zweden werden invallen gedaan, daar werden drie mannen aangehouden.
Miljoenen euro'sHet huis van de familie aan de Graafsebaan in Den Bosch werd in het grote onderzoek volledig doorzocht. In totaal werden er veertien auto's, een boot en dure sieraden in beslag genomen. Op zeven panden, met een waarde van miljoenen euro's, werd beslag gelegd.
ZIE OOK: 200 mensen betrokken bij grote zoekactie in Den Bosch en Rosmalen
[YouTube:body:https://youtu.be/n2LYnWqerlk][YouTube:https://youtu.be/ToimiUZrxgM][YouTube:https://youtu.be/r4e-pPhQ3hw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.