Drugsloods in Veghel met 33 kilo wiet wordt gesloten: eigenaar verliest rechtszaak tegen gemeente

3 december 2015 om 15:03
nl
Een loods in Veghel waar in augustus ruim 33 kilo aan hennep werd gevonden, wordt voor een jaar gesloten. Dat besluit vond de rechter in Den Bosch donderdag niet onredelijk. De eigenaar van de loods spande een rechtszaak aan tegen de gemeente Veghel omdat hij het niet eens was met de sluiting van zijn pand.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De politie stuitte in augustus op een hennepknipperij in een loods in Veghel. Burgemeester Ina Adema van de gemeente Veghel besloot daarop dat het pand met ingang van 9 december voor een jaar zou worden gesloten.
'Is geen drugspand'De eigenaar van de loods maakte hiertegen bezwaar en vroeg de rechter een voorlopige voorziening te treffen. Volgens de eigenaar wisten hij en zijn huurders niet dat er een hennepknipperij in het pand aanwezig was.
Daarnaast stelt hij dat de burgemeester niet zijn hele pand had hoeven sluiten, omdat ‘slechts een deel’ in gebruik was als hennepknipperij. Verder stelt de eigenaar dat de loods niet bekend stond als drugspand.
Eigenaar verantwoordelijkBovendien vindt hij de sluiting te lang en handelt de burgemeester in zijn ogen willekeurig, omdat zij bij de vondst van drugs niet altijd overgaat tot sluiting. Toch oordeelt de rechter dat de gehele loods gesloten mag worden, omdat de eigenaar verantwoordelijk is voor de gang van zaken in zijn pand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.