Einde aan internationale drugshandel Oss? Drugsbaron (48) uit Lith vijf jaar naar gevangenis

3 december 2015 om 15:18
nl
Een 48-jarige man uit Lith die jarenlang de leider was van een criminele drugsbende, is donderdag veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar. Zijn organisatie hield zich vooral in 2013 bezig met handel in drugs op internationale schaal.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Vier collega’s in de leeftijd van 27 tot 51 jaar krijgen voor hun aandeel celstraffen uiteenlopend van twee jaar tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.
Spil in drugstransportDe 48-jarige drugsbaron was volgens justitie de spil in het drugstransport dat van Oss naar Zweden ging. Hij organiseerde het vervoer, gaf opdrachten aan zijn werknemers, stuurde hen aan en onderhield contact met de leveranciers en afnemers.
Bovendien bleek de leider betrokken bij een onderschepte partij wiet van ruim 52 kilo. Ook was hij in het bezit van 34 kilo amfetamine en stoffen voor het maken van synthetische drugs. Daarnaast smokkelde hij vanuit Oss 181 kilo hasj en één kilo cocaïne naar Zweden.
Drugs naar ZwedenUit het politieonderzoek kwam naar voren dat de drugs via een vrachtwagen naar Zweden werden gereden. Een 27-jarige verdachte bleek de planner bij het transportbedrijf in Oss. De 44-jarige verdachte bracht de hasj naar een locatie in Oss.
Daar werden de drugs door de leider en de 51-jarige verdachte opgehaald. Bij het transportbedrijf werden de drugs verpakt en in de vrachtwagen geladen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.