Moordenaar Tommie van der Burg (31) staat op bewakingsbeelden: maandag te zien in Bureau Brabant

3 december 2015 om 22:00
nl
De moordenaar van crimineel Tommie van der Burg (31) uit Best staat op bewakingsbeelden. Deze worden maandag en dinsdag respectievelijk getoond in opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht, bevestigt de politie aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De politie gaat de beelden van de moord tonen in de hoop de dader(s) te achterhalen. In de uitzending komt de moeder van Tommie aan het woord. “Ik lag gewoon te slapen terwijl mijn kind dood werd geschoten. Die ene kogel heeft ook mij gedood”, vertelde ze eerder.
Belangrijke informatieIn de nacht van zondag 12 op maandag 13 april 2015 werd bij Hotel Van der Valk aan de Aalsterweg in Eindhoven de 31-jarige Van den Burg om het leven gebracht. De crimineel werd onder vuur genomen vanuit de bosjes. Het onderzoeksteam komt in de uitzending met belangrijke nieuwe informatie in het onderzoek naar de moord.
Van der Burg was een bekende van de politie. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Heesch. De man uit Best werd veroordeeld tot vijf maanden celstraf voor verboden wapenbezit. In juni werd bekend dat Van der Burg in de xtc-handel zat.
ZIE OOK: Moeder worstelt met verlies doodgeschoten Tommie van der Burg: 'Wie zit er achter zijn dood?'
Omvangrijk onderzoekZo was hij verdachte in een omvangrijk onderzoek naar de handel in grondstoffen voor synthetische drugs. Er zijn nog altijd geen verdachten aangehouden na de gewelddadige dood van Van der Burg.
De politie plaatste eind mei op haar website een dossier rond Tommie van der Burg om zo meer informatie te krijgen over de liquidatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.