Spectaculaire achtervolging met hoge snelheden bij grote politiecontrole A67 Lierop: zes arrestaties

3 december 2015 om 17:24
nl
Bij een grote politieactie op de A67 bij Lierop zijn woensdagavond- en nacht zes bestuurders aangehouden. Eén van hen, een 29-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats, reed met hoge snelheid de controlepost voorbij en sloeg op de vlucht. Hij bleek onder invloed, reed rond zonder geldig rijbewijs en had 5400 euro aan openstaande boetes.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De snelheidsduivel scheurde met 200 kilometer per uur over de snelweg. De politie zette met meerdere wagens de achtervolging in. Na een tijdje sloeg de bestuurder op de Geldropseweg in Heeze een zandweg in.
Hij reed dwars door prikkeldraad en ramde een hekwerk in een weiland, waarna hij uiteindelijk in een sloot belandde. De auto, geleend van zijn vader, raakte hierdoor total loss. De wegpiraat zit vast.
Enorme geldbedragenEen 25-jarige jarige automobilist uit Rheinbach (Duitsland) werd aangehouden nadat de politie een groot geldbedrag bij hem aantrof. In een tas zat ruim 14.000 euro en verder had hij los in zijn broekzak en portemonnee 3.100 euro. Vermoedelijk is dit geld afkomstig van witwaspraktijken.
Een 37-jarige automobilist uit Helmond met 6.200 euro op zak werd aangehouden omdat hij een onsamenhangend verhaal vertelde over de herkomst van het geld. Een 38-jarige automobilist uit Lille (Frankrijk) werd aangehouden omdat hij in zijn auto een Ploertendoder had liggen.
MensensmokkelEr werd ook een 50-jarige automobilist uit het Zeeuwse Middelburg aangehouden. Hij wordt verdacht van mensensmokkel. De automobilist vervoerde twee mannen die zich op geen enkele manier konden legitimeren. Het tweetal is daarop eveneens aangehouden voor verder onderzoek.
Bij de zeven uur durende controle werd verkeer van de snelweg geleid om vervolgens door de politie gecontroleerd te worden. Er werd in totaal 30.000 euro in beslag genomen, mogelijk gaat het om crimineel verkregen geld. De Belastingdienst inde 6.000 euro aan achterstallig belastinggeld en nam tien auto’s in beslag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.