Video

Standbeeld van RKC-legende Martin Jol is bijna klaar, alleen de neus nog

3 december 2015 om 19:39
nl
In Genderen is beeldend kunstenaar Richard van der Koppel druk bezig met het aanbrengen van de allerlaatste details op het wassenbeeld van Martin Jol. Het standbeeld dat RKC Waalwijk van Martin Jol laat maken is na honderden uren arbeid bijna klaar. Een kopie van het wassenbeeld gaat straks, als betonnen afgietsel, naar het RKC stadion.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Twee maanden geleden werd Martin Jol nog van top tot teen opgemeten in het RKC stadion en nu zit hij levensecht op een krukje in het atelier van de kunstenaar. Het wassenbeeld is na tweehonderd uur keihard werken op een paar kleine details klaar. "Hier moet ik nog een beetje de ogen bijwerken", zegt de kunstenaar die heel voorzichtig met een spateltje wat was van Jols gezicht afhaalt.  
Razend enthousiastDe betonnen Jol komt straks op de tribune van RKC te zitten. En het RKC-bestuur, recent op bezoek in het atelier, is razend enthousiast over het beeld, vertelt de kunstenaar. "Primaire reactie was, fantastisch. Ja, daar zit hij de grote baas."
RKC besloot in augustus van dit jaar om Jol als standbeeld een eeuwig plekje te geven op de tribune. Volgens RKC-directeur Remco Oversier staat Jol symbool voor de gloriejaren van de club. "Uit alle enquêtes blijkt dat Jol dé trainer van 75 jaar RKC is."
Van was naar betonVanuit Genderen gaat Jol binnenkort op transport naar Amsterdam. In de hoofdstad wordt een mal van het wassenbeeld gemaakt en de mal wordt later gebruikt om Jol in beton te vereeuwigen. Volgend voorjaar zit Jol dan weer op de tribune van het RKC stadion.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.