Video

Zo ziet de nieuwe reizigerstunnel onder NS-station in Tilburg eruit

4 december 2015 om 11:40 • Aangepast 21 november 2020 om 14:21
nl
De nieuwe reizigerstunnel van het treinstation in Tilburg is vrijdagmorgen in gebruik genomen. Het is sinds het inschuiven van de passage vorig jaar de grootste mijlpaal tijdens de verbouwing van het station.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

De nieuwe tunnel is nog niet helemaal af, de oplevering staat gepland voor medio 2016.
Verbeterde situatieDe stationspassage is alleen vanaf de centumkant toegankelijk. Pas als de hele tunnel klaar is, zal ook de andere kant opengesteld worden.
Wel zorgt de tussentijdse ingebruikname voor een aanzienlijke verbetering van de reizigersstroom, volgens stationsbeheerder ProRail. De roltrappen en liften worden namelijk gelijktijdig in gebruik genomen.

Wachten op privacy instellingen...

Grote verbouwingsoperatiesProRail is druk bezig met de verbouwing van veel treinstations in Nederland. Zo wordt het station in Tilburg gerenoveerd en verder uitgebreid omdat het net als de stations in Eindhoven en Breda de grote reizigersstromen niet meer aan kan. In Eindhoven zorgde de nieuwe situatie in het begin voor onduidelijkheid bij treinreizigers.
De nieuwe spoortunnel is één van de ingrijpendste veranderingen. De tunnel is 42 meter breed en verbindt het noorden en zuiden van de stad met elkaar.
Als de verbouwing volgend jaar helemaal klaar is, heeft het station ook een ingang aan de noordzijde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.