'Kinderen zijn te gestrest, want Sinterklaas komt te vroeg', vertelt kindercoach Ingrid Heijnen

3 december 2015 om 21:18
nl
We kennen het allemaal, pakjesavond staat voor de deur en de kinderen zijn niet meer te houden. Hoe komt dat nou? Kindercoach Ingrid Heijnen weet wel waar het vandaan komt: "De tijd van de intocht tot aan pakjesavond duurt te lang, het is veel te druk voor kinderen."
Profielfoto van Lieshout, van Sanne
Geschreven door
Lieshout, van Sanne

In het programma 'Onder Ons' vertelt de kindercoach dat ouders graag willen dat het een leuke tijd is, maar voor de kinderen is dat vaak niet het geval. "Er zijn kinderen met driftbuien of die slecht slapen. Overal is Sinterklaas je ontkomt er niet aan."
Laat het kind, kind zijnVolgens de kindercoach is het belangrijk dat ouders kijken naar hun kind. "Kies zelf waar en wanneer je kind de schoen mag zetten. Voor kinderen maakt het namelijk niet uit of het elke dag is of een keer in het weekend."
Verder adviseert Heijnen ouders om voldoende rustmomenten in te lassen. Bijvoorbeeld een wandeling door het bos, om ze van alle hectiek af te leiden. "Laat kinderen vooral zorgeloos kind zijn."
'Voor een kind niet normaal'Verder raadt Heijnen aan om niet te 'dreigen' dat kinderen die niet lief zijn geen cadeautjes krijgen. "Het is al een hele spannende tijd, zo maak je dat alleen maar erger."
Dat geldt ook voor andere momenten zoals verjaardagen en vakanties. "Het is belangrijk kinderen goed voor te bereiden op deze dagen die voor een kind niet normaal zijn."
Dus na dit weekend zal de spanning een stuk minder zijn in de Brabantse huishoudens. Dan keert Sinterklaas terug naar Spanje en de rust weer terug in huis. Dag Sinterklaasje, dag stress.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.