Frietrendement van twintig procent: Snackbar Vierlingsbeek kan door na geslaagde crowdfundingsactie

3 december 2015 om 19:53
nl
De crowdfundactie: 'Beek zonder friet, dacht het niet.' is geslaagd. De weken geleden opgezette financiële reddingsoperatie, om de enige snackbar van het dorp een doorstart te laten maken, heeft de benodigde 15.000 euro binnen gehaald. Maarten Hermans die het geld nodig had om de inventaris van de enige snackbar in het dorp te kunnen overnemen is heel blij.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

"Eigenlijk liep de actie af op 1 december, maar toen hadden we nog een klein te kort van ruim duizend euro. Na gesprekken op dinsdag met een lokale investeerder hebben we nu toch het benodigde geld bij elkaar." De crowdfundingsactie ging begin oktober van start.
U kunt kiezenBelangstellenden konden kiezen uit twee mogelijkheden om het initiatief financieel te ondersteunen. Dat was 250 euro doneren tegen acht procent rente of voor vijftig euro een tegoedbon kopen, die geldig is in de nieuwe snackbar. Anders gezegd: Investeren in friet, kroketten en frikandellen.
Het populairst was de tegoedbon, vertelt Tim Reefs van de crowdfundingsactie. "Het waren vooral de jongeren in het dorp die een tegoedbon aanschaffen. Met die bon, die vijftig euro kost, kunnen ze straks voor zestig euro friet, kroketten en frikandellen bestellen. Dat is een frietrendement van twintig procent."
De nieuwe snackbar opent met de carnaval de deuren in Vierlingsbeek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.