Na massale knokpartij zware straffen voor voetballers Woudrichem en SVW

3 december 2015 om 20:57
nl
De besturen van de voetbalverenigingen Woudrichem en SVW (Gorinchem) hebben in een verklaring laten weten dat ze strenge straffen hebben opgelegd aan leden van beide clubs. Op 14 november eindigde een wedstrijd tussen de twee ploegen in Woudrichem in een ordinaire knokpartij. Hierbij waren veel supporters, maar ook spelers betrokken.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Na nogal wat incidenten op het veld bestormden na het laatste fluitsignaal, op die 14e november, veel supporters van beide clubs de grasmat. Er werd over en weer zo hard gemept dat politie en een ziekenwagen werden opgetrommeld naar het sportpark in Woudrichem.
BloedstollendMeerdere spelers en supporters raakten licht- tot zwaargewond bij de vechtpartij. In een verklaring benadrukken de clubs nu dat vooral de aanwezige bestuursleden er alles aan hebben gedaan om het weer rustig te krijgen
"De toen aanwezige bestuursleden van beide verenigingen hebben er, tijdens en na het incident, alles aan gedaan wat redelijkerwijs van hen mocht worden verwacht en wat binnen hun vermogen lag om de rust te bewaren en waar nodig  te laten wederkeren."
'Ten strengste afkeuren'"Beide verenigingen willen nogmaals benadrukken dat zij elke vorm van agressie, zowel verbaal als fysiek, binnen en buiten het veld, ten strengste afkeuren."
Op de bewuste speeldag zijn spelers en begeleiding van SVW, onder politiebegeleiding van Woudrichem teruggebracht naar Gorinchem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.