'Celstraf geëist tegen Rosmalenaar die met nepbedrijf hennepkwekerij met 33.000 planten verhulde'

3 december 2015 om 21:42
nl
Justitie eist twee jaar cel tegen een man uit Rosmalen die een nepbedrijf had in Zaltbommel. De man gebruikte het bedrijf als dekmantel voor een enorme hennepkwekerij, zo meldt het Brabants Dagblad donderdag.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

In eerste instantie leek er niets aan de hand. De man deed zich voor als iemand met een keurig verhuisbedrijf, maar verborg intussen een groot geheim.
33.000 wietplantenIn het pand van de zaak aan het Zaltbommelse Van Voordenpark zat namelijk een enorme hennepkwekerij. Minstens 33.000 planten stonden er.
De 45-jarige man uit Rosmalen werd op heterdaad betrapt toen een agent een kijkje bij hem kwam nemen. In het bedrijf zou namelijk zijn ingebroken en de agent wilde de schade opnemen.
'Verdachte wist niets van kwekerij'Het Brabants Dagblad meldt dat de Rosmalenaar ontkent betrokken te zijn geweest bij de kwekerij. Hij zou alleen in ruil voor een auto en een bedrag van 1500 euro per maand de zaak levend hebben gehouden voor de buitenwereld.
Justitie gelooft de man niet, mede omdat hij niet wil zeggen wie er dan wel achter de hennepkwekerij zat. Ze eist twee jaar cel tegen hem, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
Over twee weken volgt de uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.