Hoor wie klopt daar, kinderen? Sinterklaas bezoekt scholen in Brabant

4 december 2015 om 12:04 • Aangepast 21 november 2020 om 14:19
nl
Ongeduldige en stuiterende kinderen op de schoolpleinen, vrijdag in onze provincie. Op de meeste scholen brengt Sinterklaas 's ochtends een bezoek. Ook bij kindcentrum De Raagten in Beek en Donk, waar de Goedheiligman eerst een powernap deed in de aula van het schoolgebouw omdat hij moe was van het vullen van de vele schoentjes.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De Zwarte Pieten stonden 's morgens vroeg al op het schoolplein in Beek en Donk, maar Sinterklaas was nergens te vinden. Hij bleek languit in de aula te liggen slapen, op een bed met een koptelefoon op het hoofd. Nadat de kinderen hem hadden wakker gemaakt, zongen ze samen met de Zwarte Pieten een liedje.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Sint op de tractorOok bij basisschool De Heervelden in Tilburg kwamen Sint en zijn Pieten op bezoek. Alle kinderen stonden het Spaanse gezelschap op te wachten op het schoolplein. Het paard Amerigo was er niet bij, dus Sint kwam op de tractor. "Ik hoorde van Hoofdpiet dat Amerigo een beetje ziek was, dus we laten hem lekker even uitrusten", aldus de Sint.

Wachten op privacy instellingen...


Bij Speciaal Onderwijs De Kameleon in Roosendaal werd de Sint enthousiast onthaald door 150 kinderen en de schoolband Kamelodie. Hij was iets later dan gepland door autopech. Gelukkig kreeg hij er een lift aangeboden met de Claasmobiel.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.