Kozakken Boys krijgt gelijk van rechter en speelt tegen AZ in beker: 'We zijn heel blij!'

4 december 2015 om 20:02
nl
Kozakken Boys speelt op 16 december 'gewoon' tegen AZ in het bekertoernooi. Dat heeft de rechter bepaald. Die heeft gesommeerd dat de KNVB het besluit om Kozakken Boys uit het bekertoernooi te halen, terug moet draaien.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Dat betekent dat niet HBS, maar de amateurs van Werkendam op 16 december tegen AZ spelen. Ad van Wijk, voorzitter van Kozakken Boys, is blij met het besluit. "We hebben er heel veel voor moeten doen", aldus de preses van de Werkendamse club.
Kort gedingDe amateurs hadden een kort geding aangespannen tegen het besluit van de KNVB. De voetbalbond haalde de Werkendammers uit het bekertoernooi omdat ze tegen HBS (2-1 winst voor Kozakken Boys) een speler hadden opgesteld die niet op het wedstrijdformulier stond.
Volgens de rechter kan 'het niet vermelden van een speler op het wedstrijdformulier redelijkerwijs niet tot de conclusie leiden dat hij niet speelgerechtigd was'.
KNVB overweegt hoger beroep"Dat leidt er vervolgens toe dat voldoende aannemelijk is geworden dat de bodemrechter tot het oordeel zal komen dat de KNVB de wedstrijd ten onrechte ongeldig heeft verklaard", zo verklaarde de rechter in zijn vonnis.
De KNVB bestudeert de uitspraak van de rechter en overweegt nog in beroep te gaan
HBS teleurgesteldVoorzitter Jacco Visser van HBS is teleurgesteld. "Ik heb de uitspraak van de rechter zelf nog niet kunnen lezen, dus daar moeten we eerst goed naar kijken", zegt hij tegen Omroep West. "Maar het is wel vreemd, dat je een bekertoernooi speelt met allerlei afspraken die duidelijk lijken. Maar blijkbaar zijn die toch niet zo duidelijk", aldus Visser.
De club gaat de gemaakte kosten in de voorbereiding op HBS - AZ verhalen bij de KNVB.
Hoe zat het ook alweer?De vereniging uit Werkendam ging in de fout in de derde ronde tegen de amateurs van het Haagse HBS. De zaterdagkampioen liet in de bekerwedstrijd van 28 oktober Madjer Lukoki invallen, terwijl deze aanvankelijk niet op het wedstrijdformulier stond.
De winst van 2-1 en daarmee een plek in de achtste finales mocht niet baten. De tuchtcommissie van de KNVB oordeelde dat een niet-speelgerechtigde voetballer was opgesteld en zette Kozakken Boys uit het bekertoernooi.
Regels zijn regelsDe Werkendammers vinden dus dat ze te hard zijn gestraft voor wat zij omschrijven als een 'administratief foutje'. Omdat de club niet in beroep kan bij de voetbalbond, probeerde Kozakken Boys woensdag via een kort geding alsnog uitsluiting voor het KNVB-toernooi ongedaan te maken.
De advocaat van de KNVB, Harro Knijff, gaf in zijn betoog aan dat regels regels zijn. De voetbalbond houdt zich volgens hem slechts aan de reglementen en heeft daarom deze straf opgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.