Floris van Bommel is heel goed, echt heel goed in ondernemen

4 december 2015 om 19:54
nl
Heb je het over succes, dan heb je het over Brabanders. Want zijn we ergens níet de beste in dan staan we zeker op plek twee of drie. Kijk maar eens naar televisieproducent Reinout Oerlemans uit Mill en schoenmaker Floris van Bommel uit Moergestel. Die twee Brabo's moeten namelijk alleen John de Mol voor zich dulden als beste ondernemer van Nederland van 2015.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

Wij zijn goed, we zijn keigoed, wij Brabanders. Dat hoeven we de meeste mensen natuurlijk niet uit te leggen. Maar omdat we ons af en toe toch op de borst willen kloppen, doen we dat wel. Zodat de wereld het niet vergeet.
Zo zijn we geweldig in sporten. Ja, je leest het goed: ge-wel-dig! Op de olympische winterspelen lachten we zelfs landen als Engeland en Australië keihard in het gezicht uit.
Schaatsen en voetbalDus of het nu de schaatskwaliteiten van 'ons' Ireen zijn, of de fietskwaliteiten van Marianne Vos en Mathieu van der Poel. Niemand durft het tegen ons op te nemen. En qua voetbal, die schaal gaat ook dit jaar weer naar PSV. Dat weten we gewoon met z'n allen.
En strijden zullen we. Vechten zelfs. Wie nemen we daarvoor mee, vraag je? Ha, wat dacht je van Ilias Bulaid of Rico Verhoeven! Nu lach je niet meer hè?!
Lichaam en geestEn bij bewegen blijft het natuurlijk niet. Nee, onze hersenen kunnen er ook wat van, zeker in Eindhoven. Om ons lichaam en geest in optima forma te houden, moeten we natuurlijk eten en drinken.
En wat mag je verwachten van ons bourgondische Brabanders? Dat we de beste zijn natuurlijk. Want waar eet jij je worstenbroodjes? Of je biertje? In het beste café van Nederland natuurlijk.
Koffie?Maar wij Brabo's worden wel eens moe. Ja echt, het is moeilijk te geloven met al die successen. En om op de been te blijven, is voor sommige mensen een kopje koffie niet genoeg.
Dus duikt de Brabander in de markt van wiet en pillen. Misschien niet iets om trots op te zijn, maar zelfs in drugs maken zijn we de beste.
En hoe je het ook wendt of keert, die drugs worden vaak in een adem genoemd met houseparty's. Zo wordt het grootste hardcorefestival van Brabant, Dominator, ieder jaar in Eersel gehouden. En op Decibel Outdoor in Hilvarenbeek komen steevast de meeste bezoekers af. Stampen dus, nog iets waar we de besten in zijn.
Voeten van de vloerOp al die feesten en in al die clubs sta jij los te gaan op die ene knetterharde plaat van... je raadt het al, een Brabander. Is het Hardwell? Of Tiësto? Of Fedde le Grand? Maakt niet uit, als je maar plezier hebt. Stuk voor stuk namen waar we met recht trots op kunnen zijn.
En hou je niet van house, geen probleem dan gaan we toch carnavallen! Want die Limburgers kunnen we lullen. Wij zijn gewoon de beste, alaaaaaf! Lol maken dus.
HahahaWant wat kunnen we lachen. We hebben dan ook de allerbeste grappenmakers. Ooit naar Draadstaal gekeken? Of sluipschutters. En anders pakken we toch een show van Theo Maassen.
Je ziet het, we zijn goed. Keigoed zelfs. En als je het niet gelooft. Dan moet je op 11 januari naar Leiden gaan. Want dan worden de beste ondernemers van Nederland gehuldigd. Wellicht onder het genot van een Brabants worstenbroodje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.