Toezeggingen Van Rijn niet concreet genoeg voor TSN Thuiszorg

4 december 2015 om 19:56
nl
De leiding van TSN Thuiszorg is blij met de toezeggingen die staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid deed, maar vindt het nog niet concreet genoeg.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

"De maatregelen moeten nog worden uitgewerkt. Wij zijn benieuwd naar de concrete invulling ervan", zeggen bewindvoerders Jan van der Hel en Jacques Daniels.
"Het lijkt erop dat het akkoord vooral over de lange termijn gaat. De werknemers en cliënten van TSN Thuiszorg hebben echter acuut een oplossing nodig."
Betere arbeidsvoorwaardenVan Rijn maakte vrijdag bekend dat er een verbod op het 'oneigenlijk gebruik van alfahulpconstructies' in de thuiszorg komt. Hij wil regelen dat er 'fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden' voor thuiszorgers komen.
LEES OOK: Brabantse zorgbedrijven luiden noodklok vanwege dreigende massaontslag TSN Thuiszorg
Bijna twintig gemeenten ondertekenden die Code Verantwoordelijk Marktgedrag Thuisondersteuning, die uitgaat van een betere zorg, tegen lagere kosten en met behoud van fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. De Brabantse gemeenten die de code tekenden zijn Breda, Den Bosch, Drimmelen en Tilburg.
Voor deze en andere maatregelen is ongeveer 300 miljoen euro per jaar beschikbaar. Het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland, TSN, kreeg een paar dagen geleden uitstel van betaling. Daardoor staan 12.000 banen op de tocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.