FC Eindhoven verspeelt dure punten tegen Achilles: 'Dit is een wedstrijd die je niet mag verliezen'

4 december 2015 om 22:27 • Aangepast 21 november 2020 om 14:19
FC Eindhoven heeft voor de tweede keer op rij niet kunnen winnen. Uit tegen laagvlieger Achilles '29 verloor Eindhoven met 2-1. "We zijn op wilskracht afgetroefd."
Profielfoto van Spierts Twan
Spierts Twan

Op het hobbelige veld in Groesbeek kwam FC Eindhoven niet lekker in het eigen spel. Vooral voor rust liep het niet echt bij de Eindhovenaren.
Achilles effectieverEindhoven moet het aanvallend vooral hebben van de razendsnelle clubtopscoorder Jinty Caenepeel, maar die kwam in de eerste helft bijna niet in het stuk voor.
Niet dat Achilles nou zo goed speelde, integendeel, maar de thuisploeg was wel effectief. Een weggekopte bal kwam in de 35e minuut voor de voeten van Kursad Sürmeli. Die aarzelde niet en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-0 binnen.
Weer CaenepeelDat bleef het tot een dik kwartier voor tijd. Niet voor het eerst stond doelman Ruud Swinkels met een verre uittrap aan de basis van een Eindhovense treffer. De goede loopactie was van Jari Vandeputte, die de bal panklaar legde op het hoofd van Caenepeel. Die maakte z'n achtste treffer van het seizoen: 1-1.

Toch weer AchillesDe gelijkmaker was meer dan terecht, want in de tweede helft was FC Eindhoven een stuk dreigender. Erop en erover leek het devies voor het laatste kwartier. “Dat was eigenlijk het moment om ze helemaal naar de klote te spelen", zag ook keeper Ruud Swinkels. "En dat verzuimen we.”
Want in plaats van dat Eindhoven de wedstrijd naar zich toe trok, kwam Achilles in de 79e minuut weer op voorsprong. Freek Thoone kon van dichtbij binnenschieten.
Te weinig gebrachtEindhoven probeerde het daarna nog wel en had ook een aantal mogelijkheden, maar doelpunten vielen er niet meer.
“We hebben heel simpel te weinig gebracht”, was de harde conclusie van Swinkels na afloop. “Dit is een wedstrijd die je niet mag verliezen, zeker niet op de manier zoals vandaag.” Coach Mitchell van der Gaag sloot zich daarbij aan. "We zijn op wilskracht afgetroefd."
Slechte zaken op ranglijstDe Eindhovenaren zien door het tweede puntverlies in vijf dagen de concurrentie verder weglopen. Het verschil met koploper Sparta is nu zes punten.
"We zijn niet met de koppositie bezig, maar we spelen voor top vijf", relativeerde coach van der Gaag. Maar ook hij baalde, want zelfs die plek in de top vijf kan Eindhoven zomaar kwijtraken. "De verschillen bovenin zijn heel klein en volgende week zijn we vrij."