'Dit ligt meer aan mezelf dan aan concurrentie', Ranomi Kromowidjojo grijpt naast EK-goud 100 vrij

5 december 2015 om 09:26
nl
Ranomi Kromowidjojo heeft vrijdag naast de gouden medaille gegrepen op de 100 meter vrije slag. De ster van het NTC Eindhoven had zich tijdens het EK kortebaan in Israël als snelste geplaatst voor de eindstrijd, maar ze moest in de finale de Zweedse Sarah Sjöström voor zich dulden.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Sjöström tikte aan na 51 seconden en 37 honderdsten. Kromowidjojo was 22 honderdsten trager. In de halve finale tikte ze nog aan na 51,39 seconden.
"De olympische flow is er nog niet", analyseerde Kromowidjojo na de wedstrijd. "Ik zal hier niet van wakker liggen, maar ik vind het wel heel jammer. Het ligt meer aan mezelf dan aan de concurrentie."
Ook zilver met estafetteploegLater op de dag veroverde Kromowidjojo ook zilver met het estafetteteam op de 4x50 vrij. Dat leidde ze vanuit geslagen positie nog bijna naar het goud. Dankzij de razendsnelle race van Kromowidjojo - in 23,26 seconden - moest het Oranje-kwartet dat verder bestond uit Inge Dekker, Femke Heemskerk en Tamara van Vliet alleen Italië voor zich dulden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.