'Bam!', Harm Sengers zesde tijdens WK 50 kilometer, Eindhovenaar beste Europeaan - Omroep Brabant

'Bam!', Harm Sengers zesde tijdens WK 50 kilometer, Eindhovenaar beste Europeaan

5 december 2015 om 09:43
nl
Harm Sengers is vrijdag zesde geworden tijdens het WK 50 kilometer in Doha. De Eindhovenaar was daarmee de beste Europeaan. "Bam!"
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"De eerste paar ronden heb ik vooraan, vlakbij de kopgroep gelopen", vertelt Sengers. "Maar die atleten liepen zo te jojoën dat ik hen uiteindelijk na vijftien kilometer - na weer een forse versnelling - bewust heb laten gaan. Ik wist dat de helft zichzelf zo zou opblazen."
CadeautjeVervolgens begon hij met een Amerikaan die dezelfde strategie had als hij aan een geleidelijke opmars. "Wij schoven op van plek negentien naar plek zes. Iedere keer iemand inhalen, is dan echt een cadeautje! De winnende Amerikaan en drie Kenianen die ons voor bleven, waren trouwens echt te sterk."
De omstandigheden in Qatar waren zwaar. "Bij 25 graden tien rondjes van vijf kilometer inclusief vier bochten van 180 graden en kinderkopjes. Met dit jaar als bonus extreme wind: windkracht zes ofzo." Sengers is dan ook blij met zijn eindtijd. Hij finishte na drie uur. "Al wilde ik natuurlijk eigenlijk wel een tikje sneller."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.