SP'er Johan van den Hout: 'Het gaat veel sneller zonder het CDA'

5 december 2015 om 14:46
nl
Provinciebestuurder Johan van den Hout (SP) vindt het nieuwe provinciebestuur 'veel meer een team' dan het vorige. Ook stelt hij dat veel dingen veel sneller gaan nu het CDA niet meer in de coalitie zit. Van den Hout zei dat in het radioprogramma 'Alles Mag op Zaterdag' van Omroep Brabant.
Profielfoto van Kraak Arjo
Geschreven door
Kraak Arjo

Sinds mei wordt Brabant geregeerd door een combinatie van VVD, D66, SP en PvdA. Volgens Van den Hout een gelukkige combinatie. Volgens hem werken de gedeputeerden nu eendrachtig samen.
In het vorige college van VVD, CDA en SP was dat wel anders. "Toen had je koninkrijkjes: dit is mijn werk en daar blijf jij vanaf. Die sfeer is helemaal weg", aldus Van den Hout, over het nieuwe college dat nu een half jaar zit.  
Gemakkelijker zonder het CDADe SP-gedeputeerde vindt het niet erg dat het CDA geen deel meer uitmaakt van de coalitie. "Zonder het CDA kunnen we sneller schakelen, bijvoorbeeld als het gaat om de toekomst van landbouw. We zetten daar nu serieuze stappen in", aldus Van den Hout. "Sommige dingen gaan veel gemakkelijker zonder het CDA."
Van den Hout vindt het nieuwe college ook 'flitsender'. "Maar dat heeft ook met de leeftijd van de bestuurders te maken", zegt hij. "Eerst was ik de jongste, dat kan ik nu wel vergeten." Nieuw voor Van den Hout is ook dat hij niet meer als enige SP'er in het college zit. Sinds mei maakt ook Henri Swinkels er deel van uit als gedeputeerde Cultuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.