Materiaalpech houdt veldrijder Mathieu van der Poel van zege af in Essen

5 december 2015 om 18:18
nl
Pure pech heeft veldrijder Mathieu van der Poel zaterdag van zijn eerste zege in dit seizoen afgehouden. De wereldkampioen was in de GP Essen op weg naar de winst toen hij zijn versnellingsapparaat kapot trapte.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De Belgen Wout van Aert en Sven Nys, die de renner uit Hoogerheide hadden moeten laten gaan, passeerden Van der Poel en konden vervolgens onderling uitmaken wie de vierde cross uit de Bpost bank trofee ging winnen. Dat werd Van Aert, die de drie voorgaande manches ook al had gewonnen.
Van der Poel reed in Essen zijn derde wedstrijd van het seizoen, nadat hij door een blessure lang was uitgeschakeld. Bij zijn rentree werd hij twee weken geleden meteen derde in de wereldbekercross van Koksijde, vorige week in Hamme was hij vijfde.
Gebrand op revanche"Heel teleurgesteld", omschreef hij zijn gevoel na de wedstrijd voor de Belgische tv-zender Sporza. "Maar nu ben ik er nog meer op gebrand zondag goed te presteren." Die waarschuwing voor de concurrentie gold voor de Druivencross van Overijse, een wedstrijd waar overigens zowel Nys als Van Aert ontbreekt.
Van der Poel begreep niet wat hem was overkomen. "Ik trapte door iets heen en wist meteen dat het over was. Ik denk dat die derailleur daar nog in de modder ligt. Dit heb ik nog nooit meegemaakt." Het gebeurde op een strook waar veel renners van de fiets gingen, wellicht zette hij te veel kracht op de pedalen. "Het is een keuze maar als het kan blijf ik altijd liever op de fiets zitten."
Bij de vrouwen was er een tweede plaats voor de Nederlandse Thalita de Jong. Ze moest alleen de Belgische Sanne Cant voor zich dulden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.