'Gruwelijk ziek van', Ossenaar Bas Verwijlen pakt brons tijdens topschermtoernooi Doha

6 december 2015 om 10:32
nl
Bas Verwijlen heeft op de lange weg naar Rio de Janeiro opnieuw een uitstekend resultaat geboekt. De Osse degenschermer veroverde zaterdag brons tijdens het Grand Prixtoernooi in Doha. Dat is een van de meest aansprekende toernooien op de kalender.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Verwijlen verloor in de halve eindstrijd van de Zwitser Fabian Kauter. Na een eindstand van 8-8 in de reguliere tijd maakte Kauter in de verlenging de beslissende treffer. Daar was Verwijlen 'gruwelijk ziek van'. "Maar ik ben blij met de punten. Op twee na heb ik wederom de hele wereldtop achter me gelaten." De titel ging naar de Rus Vadim Anochin. Hij troefde Kauter in de finale af met 15-10.
Prominente slachtoffersVerwijlen, die de voorbije weken ook al succesvol was tijdens kleinere evenementen in Ierland en België, had alle reden tevreden terug te kijken op de trip naar Qatar. In de groepsfase, die zeer zwaar was, won hij vijf van de zes partijen. Daarna schakelde hij tal van prominenten uit, onder wie de regerend wereldkampioen Imre Geza uit Hongarije (15-13).
Andere slachtoffers waren onder andere de Italianen Andrea Santarelli (15-11) en Lorenzo Buzzi (15-7) en de Est Nikolai Novosjolov (12-10). De derde plaats in Qatar is goed voor dertig punten voor de wereldranglijst. Die is straks belangrijk voor olympische kwalificatie. Met een totaal van 81 staat Verwijlen, die het seizoen opende met goud in Bern, nu vijftiende.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.