Na winst op Vitesse richt PSV vizier op cruciaal duel met CSKA Moskou

6 december 2015 om 11:54
nl
PSV kan dinsdag een unieke prestatie neerzetten door vanuit de zware groep B de knock-outfase van de Champions League te bereiken. De Eindhovense club kan de eerste Nederlandse ploeg worden sinds 2007 die de groepsfase van het miljoenenbal overleeft.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Destijds was het PSV zelf dat de kwartfinale haalde. PSV-trainer Phillip Cocu was er als speler bij en zal zijn spelers tot op het bot motiveren, kondigde hij aan.
"De ervaring die je als speler hebt, gebruik je als trainer", blikt hij vooruit op de cruciale wedstrijd in eigen huis tegen CSKA Moskou. "Hoe ga je de wedstrijd in, hoe ga je met de spanning om en met welke scenario's krijg je te maken."
Scenario'sScenario's zijn er te over in de spannende poule. PSV heeft het lot in eigen hand. Bij winst is een plek bij de laatste zestien zeker, bij een gelijkspel is het resultaat van de wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en Manchester United van belang en bij verlies kan PSV zelfs nog laatste worden in de groep en helemaal klaar zijn in Europa.
Het besef dat de volgende ronde haalbaar is, drong in Eindhoven pas door na het gelijkspel bij Manchester United (0-0). Bij terugkeer ontstond het idee om de competitiewedstrijd tegen Vitesse een dag eerder te laten spelen om meer tijd en voorbereiding te hebben voor de belangrijke wedstrijd tegen CSKA Moskou. Dat was voor de autoriteiten in Arnhem niet meer mogelijk.
Voorbereiding CSKACSKA Moskou kwam donderdag in actie in de Russische competitie en heeft het vizier sindsdien al gericht op het duel in Eindhoven. De ploeg arriveerde zaterdag al in Eindhoven. Trainer Leonid Sloetski had zaterdagavond de tijd om de wedstrijd van PSV in Arnhem te bezoeken.
PSV beleefde een zware avond maar ging weg uit Arnhem met drie punten door een laat doelpunt van Jorrit Hendrix (0-1). De ploeg is overtuigd dat de mentale opsteker grotere invloed heeft op de ontmoeting met CSKA dan de krachtsinspanning die is geleverd.
'Dinsdag weer volle bak'"Ik denk dat het meer invloed heeft dat je hier wint en met een goed gevoel weggaat", reageerde Davy Pröpper. Matchwinner Hendrix hoonde de fysieke aanslag weg. "We kunnen dinsdag ook weer volle bak gaan."
Hendrix zat als jongen op de tribune in de jaren dat PSV goed presteerde in de Champions League. Het duel met CSKA Moskou is voor de twintigjarige middenvelder de belangrijkste uit zijn jonge loopbaan, concludeerde hij. "Het is een wedstrijd op zich. We hebben alles in eigen hand."
'Goede kans'Pröpper: "We staan er goed voor en hebben goede kans om door te gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.