Wie pakt de eerste punten? Slechtst presterende Brabantse amateurclubs tegenover elkaar

6 december 2015 om 14:59 • Aangepast 21 november 2020 om 14:17
nl
Niet voetballen om de keiharde knikkers, maar voor een blad bier. Dat is de charme van het amateurvoetbal, waar ook ware degradatiekrakers worden afgewerkt. Zondag staan VCO uit Zeeland en Ruwaard uit Oss tegen elkaar, de twee slechtst presterende Brabantse amateurclubs.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Beide ploegen staan stijf onderaan in de 5e Klasse I. Ruwaard is na elf wedstrijden nog puntloos met een doelsaldo van 7-71. VCO heeft ook nog geen punten verzameld, maar heeft met 4-51 een beter doelsaldo.
Zondagmiddag staan de clubs tegenover elkaar in Zeeland. In ieder geval een van de teams zal afscheid nemen van die hatelijke nul. Of ze doen dat allebei na een gelijkspel. In de uitzending van sportprogramma Sportlunch stonden de trainers van de elftallen al even tegenover elkaar.

Wachten op privacy instellingen...

Problemen, maar strijdlustigTien spelers die vorig jaar in de selectie van Ruwaard speelden, hielden ermee op. En dus was de club genoodzaakt het eerste elftal aan te vullen met jongens uit lagere elftallen.
“Of met jongens die ergens in een tweede elftal hebben gespeeld. We hebben veel blessures gehad omdat zij het niet gewend zijn op dit niveau te spelen”, vertelt trainer William Gorissen van Ruwaard. “Toch gaan we er vol voor tegen VCO. We rijden niet met een slecht gevoel naar Zeeland”, aldus een strijdlustige Gorissen.
Allen maar jonge jongensOok bij tegenstander VCO zijn er problemen. Vorig jaar had de club geen eerste elftal. “Vanaf de start van dit seizoen zijn we bezig met opbouwen. We hebben een nieuwe selectie, met alleen maar jonge jongens”, legt trainer Ties van der Zwaan van VCO uit.
“Deze groep heb ik al vanaf de jeugd. Ze wilden doorstromen naar de senioren, maar dan moest ik wel mee als trainer. Voor de toekomst hebben we best goede voetballers, maar dit jaar moeten we vooral leren. Het gaat niet per se om de punten.”
GeschrokkenGorissen schrok wel van het niveau van zijn ploeg in de voorbereiding. “Daarom hebben we ons terug getrokken na grote nederlagen in de beker. Toen hebben we gezegd, gaan we er voor of niet? Het antwoord was ja en dan maken we het seizoen ook af.”
Gorissen is ervan overtuigd dat zijn ploeg dit seizoen punten pakt. Het zou zondagmiddag zomaar kunnen gebeuren tegen directe concurrent VCO. Maar ook zij snakken naar resultaat. En daar willen beide teams best een blad bier voor opofferen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.