Een busrit van 2 x 7,5 uur: Selectie Destil Trappers vliegt naar Berlijn, materiaal komt met de bus

6 december 2015 om 15:07
nl
Als zondagmiddag in Berlijn om drie uur voor de face-off van de wedstrijd ECC Preussen Berlin en Destil Trappers wordt gefloten, hebben buschauffeur Ralph de Kort en de materiaalmannen Berrie Aarts en Barry Robeest er al een busrit van 7,5 uur opzitten.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Bij de Tilburgse ijshockeyploeg zijn ze gewend om het geld niet over de balk te gooien. Daarom vliegt de selectie tegen een stuntprijs naar Berlijn en komt het materiaal - kleding en hockeysticks - met de bus.
“We zijn zondagochtend om kwart over vijf vertrokken”, vertelt materiaalman Berrie. “De sfeer is goed en onderweg valt nog wat te lachen, want onze chauffeur Ralph heeft als hobby ‘tonpraoten’”, vertelt hij.  
Warm onthaalDe Destil Trappers staan op de tweede plaats in de Duitse Oberliga. In Berlijn wacht de Tilburgse ploeg een warm onthaal. Aarts: “De Duitse ploegen hebben ontzag voor ons. We zijn als Nederlandse ploeg te gast in de Duitse competitie en maar liggen inmiddels wel op titelkoers.”
Na de wedstrijd tuft het trio met de bus in 7,5 uur weer terug naar Tilburg. Gewonnen of niet gewonnen: de sfeer in de bus is goed, zeker met de moppen van tonpraoter Ralph.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.