Willem II doet goede zaken door Cambuur te verslaan

6 december 2015 om 15:21
Willem II heeft zich zondag een goede dienst bewezen door Cambuur te verslaan. In Tilburg werden de Friezen op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Guus Joppen, Erik Falkenburg en Stijn Wuytens maakten de doelpunten.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

Door de overwinning neemt Willem II wat meer afstand van de onderste regionen. De afstand tot nummer zestien van de ranglijst FC Twente is vier punten. Cambuur is op zeven punten afstand gezet.
Fout ZeinstraGuus Joppen kopte na elf minuten een vrije trap van Lucas Andersen binnen. Doelman Harm Zeinstra zag er bij dat doelpunt niet bepaald lekker uit.
Cambuur stelde daar in de matige eerste helft vrijwel niets tegenover. De ploeg speelde onsamenhangend voetbal zonder al te veel bezieling. De eenzame spits Barthlolomew Ogbeche kreeg nauwelijks speelbare ballen.
Niet overtuigendOok Willem II overtuigde niet. Ondanks een groot veldoverwicht bleven serieuze kansen uit, mede omdat Richairdo Zivkovic totaal niet in de wedstrijd zat. Trainer Jurgen Streppel verving de Ajax-huurling in de rust voor Lesly de Sa.
De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. Cambuur speelde met meer passie en kreeg ook kansen. Sjoerd Overgoor en Ogbeche strandden op doelman Kostas Lamprou. Ook Willem II kreeg mogelijkheden. Erik Falkenburg en Nick van der Velden verzuimden die te benutten.
Willem II drukt doorHet betere Willem II besliste het duel in de slotfase. Eerst verdubbelde Falkenburg de marge en kort voor tijd bepaalde Stijn Wuytens de eindstand op 3-0, waardoor de sportieve zorgen van Cambuur weer een stuk groter zijn geworden.