Twintig boetes uitgedeeld bij controle op wildcrossen in Brabantse bossen - Omroep Brabant

Twintig boetes uitgedeeld bij controle op wildcrossen in Brabantse bossen

6 december 2015 om 15:29
nl
Bij een grootscheepse controle op illegaal crossen in de bossen in Brabant zijn zondagochtend twintig boetes uitgedeeld. De controle werd uitgevoerd in ’t Vressels Bos in Sint-Oedenrode, op de Strabrechtse Heide en in de bossen bij Luyksgestel.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Eén van de controleurs van Stichting het Brabants Landschap geeft aan Omroep Brabant aan tevreden zijn over de controle van zondagochtend. “Na een incident vorig jaar waarbij twee van mijn collega’s werden aangereden, is nu ook steeds vaker de politie betrokken bij dit soort controles. En dat blijkt te werken.” Toch negeerden twee crossers het stopteken van de controleurs.
LEES OOK: Medewerkers Brabants Landschap aangereden door motorrijder bij controle wildcrossen: drie gewonden
‘Samen Sterk in het Buitengebied’Aan de controle werkten de politie en medewerkers van Staatsbosbeheer en Brabants Landschap mee. In totaal een team van 24 mensen. Dit in het kader van het project ‘Samen Sterk in het Buitengebied’. Een project dat  zich behalve op illegaal crossen ook richt op het voorkomen van stroperij, afvaldumping en brandstichting.
De boete voor illegaal crossen bedraagt 150 euro. Maar deze kan oplopen omdat illegale crossers vaak meerdere overtredingen begaan. Wanneer iemand bijvoorbeeld geen identiteitskaart op zak heeft, krijgt hij hiervoor ook een boete.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.